Autamme mielellämme.

Merirokko pois Powerbrush harjalla

Powerbrush on monipuolinen työkalu, jolla puhdistuu veneesi pohjasta merirokko, kasvusto ja lima. Harjan varressa on kelluke, joka painaa työkaluja veneen pohjaa vasten säädettävällä jopa 5 kilon paineella. Powerbrush veneen pesuharja ja raappa ovat erikoisvalmisteisia pitkäikäisiä työkaluja jolla irrotat pohjasta kaiken kasvuston mukaan lukien luutuneen näkin. Varsi on C-muotoinen ja antaa optimaalisen ulottuvuuden harjatessa. Kulmaharjalla pidät veneen peräpeilin ja vesilinjan puhtaana. Lisäksi kulmaharjalla voidaan puhdistaa esimerkiksi perämoottorin alaosa, joka usein kasvaa partaa loppukaudella.

Powerbrush peruspaketilla harjaat mukavasti jopa 2,5 m leveät veneet. Peruspaketti sisältää varren, Orginal harjan, raapan ja kulmaharjan. arvittaessa voit täydentää HST Extension pidennyksellä sekä leveällä Wide harjalla. Näiden avulla harjaat jopa 4 m leveät veneet. Valikoimasta löytyy myös Keel varsi kölin ja peräsimen harjaukseen sekä Soft harjat jotka antavat lisätehoa, kun harjaat esimerkiksi limipohja- veneitä. Tarvikevalikoimasta löydät käyttöösi sopivat työkalut, olitpa satunnainen mökkiveneilijä tai intohimoinen kilpapurjehtija.

Harjaamalla 2-4 kertaa kaudessa, saat veneellesi paremman eliöneston, kun vuosittaisella myrkkymaalaamisella. Esimerkiksi 6 m pitkän veneen perusteellinen harjaus kestää n. 30 minuuttia. Tämä aika on varmasti kilpailukykyinen kun veraat sitä vuosittaiseen myrkkymaalaamiseen sekä pesuun harjapesukoneessa, kun huomioit siirtymät ja odotusajat. Työn voit suorittaa sinulle sopivaan aikaan ja sinulle sopivassa paikassa. Harjaamalla säästät rahaa, aikaa ja ympäristöä. Harjaustarpeen voit vielä vähentää noin kolmannekseen, käyttämällä Overdrive eliönesto pinnoitetta (löytyy coatings osiosta), joka on erikseen suunniteltu veneille jotka käyttävät mekaanista puhdistusta.

Powerbrush sopii jopa 4 m leveiden veneiden pohjien puhtaana pitämiseen ilman myrkkymaaleja.

Seaboost Oy haastaa kaikki vesillä liikkujat tutustumaan veneen pohjan mekaaniseen puhdistamisen tehokkuuteen ja taloudellisuuteen. Samalla voit luopua ympäristölle haitallisista myrkky- maaleista. Tutustu myös Seaboost Overdrive pinnoitteeseen joka erikseen on kehitetty veneille jotka käyttävät mekaanista eliönestoa.

pat. pend

Powerbrush lisätarvikkeet:

Indicator Plate

Työkalu veneen pohjan likaantumisen seurantaan. Sido Seaboost Indicator levy venepaikkasi läheisyyteen laituriin kiinni ja upota levy veteen. Tarkista määräajoin miten puhdas levy on. Kun huomaat levyssä kasvillisuutta tai alkavaa merirokkoa on aika harjata veneesi pohja Seaboost Powerbrush-harjalla.

HST Extension 99 cm

Varren pidennys sarja tuo lisämukavuutta harjaamiseen, kun harjaat yli 2,5 m leveitä veneitä. Sen ansiosta yletät harjaamaan jopa 4 m leveitä veneitä.

SOFT harjat

Soft harjat ovat pehmeämpiä kuin Orginal pohja harja. Pehmeämpi harjas mukautuu paremmin pohjan muotoon, kun harjataan esimerkiksi limipohjia. Lisäksi soft irrottaa limaa veneen pohjasta nopeammin kuin peruspakettiin kuuluva karheampi Orignal harja. Soft harja on saatavana kaksi leveyttä Orginal sekä leveämpi Wide (kuvassa), joka nopeuttaa isojen veneiden säännöllistä harjausta.

WIDE veneen pohjaharja vaaka WEB Powerbrush WIDE boat hull brush WEB

KEEL varsi

Keel varren avulla harjaat pystysuoria pintoja kuten köli ja ruori. Powerbrush harjat ja työkalut sopivat Keel varteen joka kiinnitetään varren kellukepään tilalle. Yli 1,9 m leveiden purjeveneiden kölin harjaukseen suosittelemme Keel varren lisäksi HST extension pidennys osaa. Näiden avulla yletät harjaamaan jopa 3 metriä leveiden purjeveneiden kölit.

 

DOCK telakkaharja

Dock on suunniteltu erityisesti veneen pohjan puhdistukseen, kun vene on ranturilla, trailerilla tai pukeilla. Harjassa on eri kulmiin asennettava harja ja raappa, joiden ansiosta merirokon ja kasvuston irrotus veneen pohjasta sujuu joutuisasti harjatessa pienempiä veneitä alaviistoon ja isompia yläviistoon.

Telakkaharjassa käytetään Powerbrush tuoteperheestä tuttuja teollisuusharjoja, joiden kiinnitys on yhteensopiva kaikkien Powerbrush harjojen kanssa. Toiseen päähän on kiinnitetty kapea raappa, jolla voidaan irrottaa merirokkoa ahtaista paikoista kuten peräpeilistä ja vetolaitteista. Dock peruspaketti sisältää Orginal harjan sekä raapan.

Dock

Brush Scrape

Vähemmän maalia ja kemikaaleja

Harjalla ja raapalla voit paremmin kohdistaa puhdistustehon, jolloin sinulla ei ole tarvetta käyttää painepesurilla tarpeetonta painetta joka helposti tunkeutuu myrkkyvärikerrostumiin ja lohkaisee sekä irrottaa runsaasti maalia jättäen epätasaisen pinnan. Mekaaninen puhdistus säästää myös sinua ja luontoa turhilta puhdistuskemikaaleilta. Harja soveltuu luonnollisesti myös myrkyttömien pohjien puhdistukseen.

Mikäli käytössäsi ei ole asianmukaista suodatuslaitteistolla varustettua pesupaikkaa, voit harjata veneen pohjan pienellä vesimäärällä ja tämän jälkeen pyyhkiä rätillä pois irtonainen kostea jäte, jolloin ympäristöön pääsee vähemmän haitallista eliönestomaalia. Voit myös työn ajaksi levittää veneen alle peitteen roiskeita keräämään.

TUTUSTU TESTITULOKSIIN

Suomen johtavat venelehdet VENE ja KIPPARI testasivat Seaboost Powerbrush harjaa. Testiveneenä toimi Buster L, jonka pohja oli marraskuun lopulla kauttaaltaan merirokon ja kasvuston peitossa. Molemmat lehdet haastavat veneilijät miettimään pohjan puhtauden merkitystä.

Lue testit tästä ja katso video jossa testivene nostetaan ylös tarkastelua varten.

Kippari0116

Katso testitulokset tästä