Båtbottentvätt borste med sting

Powerbrush båtbottentvätt borsten är ett mångsidigt verktyg, som du rengör båtbottnet med. I skaftet på borsten är en justerbar flytkraft som trycker borsten eller skrapan upp mot båtbottnet med upp till 5 kg:s kraft medan du borstar. Powerbrush verktygen är tuffa och lösgör allt från slem till havstulpaner. För att ta bort havstulpaner byter du ut borsten med skrapan som följer med. Skaftet är C-format för att du skall nå bottnet optimalt. Med vinkelborsten rengör du vattenlinjen, akterspegeln och dom undre delarna av drevet på din motor vilka ofta växer ett segt sjögräs i slutet på säsongen.

Med Powerbrush startpaketet borstar du bekvämt upp till 2,5 m breda båtar. Grundpaketet innehåller skaft, Orginal borste, skrapa och vikelborste. Du kan komplettera din Powerbrush med en HST Extension förlängning och en bred Wide borste, med vilka du borstar upp till 4 m breda båtar. Keel skaftet är till för att borsta köl och roder på köbåtar. Därpå kan du komplettera med Soft borstar som är bekväma då du borstar klinkbotten.

Du får en bättre antifouling till din båt genom att borsta 2-4 gånger per säsong jämfört med att måla med giftfärg. Som exempel tar det ungefär 30 minuter att borsta grundligt bottnet på en 6 m lång båt. Räknat i tid är detta säkert konkurrenskraftigt både då du jämför med att årligen måla bottnet med giftfärg och med att köra båten i en borstvätt, då du räknar med den tid du använder för att köa och att köra båten till tvätt stationen. Skrapan biter effektivt på havstulpaner som ofta är svåra att lösgöra i borst-tvättar. Dessutom kan du utföra arbetet var som helst och när du vill. Genom att borsta sparar du pengar, tid och får miljövinsten på köpet. Ifall du önskar att minska behovet på att borsta till en tredjedel kan du ytterligare måla bottnet med Seaboost Overdrive (du hittar produkten under coatings på vår produktsida). Overdrive är en biocidfri antifoulingfärg som är utväcklad för båtar som rengörs under säsongen.

Med Powerbrush håller du bottnet rent på upp till 4 m breda båtar utan giftfärg.

Seaboost Oy utmanar alla till sjöss att bekanta sig med kostnadseffektiva mekaniska alternativ för att rengöra båtbotten. Med det samma kan du avstå från att använda giftfärger som är destruktiva för våra hav och sjöar. Kolla även biocidfria Seaboost Overdrive som separat är utväcklad för att fungera tillsammans med mekaanisk antifouling, som Seaboost metoder och borstvättmaskiner.

pat. pend.

Powerbrush tillbehör:

Indicator Plate

Verktyg för att följa med hur det växer på båtbottnet. Bind fast Seaboost Indicator plattan vid bryggan intill din båt och sänk plattan i vattnet. Kontrollera regelbundet hur ren plattan är. När du märker att det växer på plattan eller att havstulpanerna håller på att bildas är det dags att rengöra bottnet på din båt med Seaboost Powerbrush-borsten.

HST Extension 99 cm

Förlängningen ger komfort då du borstar över 2,5 m breda båtar, och med hjälp av den kan du borsta upp till 4 m breda båtar.

SOFT borstar

Soft borstarna är mjukare än Original borsten. Den mjukare borsten formar sig bättre med bottnet då du borstar botten med struktur som klink. Soft lösgör även slem snabbare än Original borsten, vilket gör att den är optimal då du använder borsten regelbundet. Du kan köpa Soft borsten i Orginal storlek och som en bredare Wide modell (borsten på bilden), som gör att du fortare kan borsta större båtar.

WIDE veneen pohjaharja vaaka WEB Powerbrush WIDE boat hull brush WEB

KEEL skaftet

Keel skaftet är till för att borsta lodräta ytor som köl och roder. Du kan fästa alla Powerbrush borstar och skrapor vid Keel, som du använder istället för den undre delen med flytkraft i ditt Powerbrush skaft. För över 1,9 m breda segelbåtar rekommenderar vi att du använder Keel tillsammans med HST Extension förlängningen. Med denna kombination kan du nå kölen på en upp till 3 m bred segelbåt.

 

DOCK borsten

Dock är till för att rengöra bottnen på båtar då de är uppdragna på båtlift, trailer eller bockar. Dock levereras med Orginal borste och skrapa som går att montera i olika vinklar, för att arbetet skall vara ergonomiskt både då det utförs uppåt på större båtar och nedåt på mindre båtar. Skrapan lösgör effektivt havstulpaner och borsten växtlighet. I andra ändan har Dock en smal skrapa, för att lösgöra havstulpaner från akterspegel och drev samt andra trånga ställen.

Dock

Brush Scrape

Mindre målfärg och kemikalier

Med borste och skrapa riktar du bättre effekten, vilket innebär att du slipper använda ett hårt tryck med högtryckstvätten. Högtryckstvätten lösgör stora mängder av giftfärgen som lätt även flagar bort eftersom strålen går in i färg skikt och sprickor. En mekanisk rengöring sparar även dig och miljön från onödiga kemikalier och tvättmedel och fungerar givetvis ypperligt med botten utan giftfärg.

Ifall du inte har tillgång till en spolplatta som samlar och filtrerar tvättvattnet kan du borsta bottnet med en liten mängd vatten och torka bort det fuktiga avfallet med en trasa, för att undvika att giftfärg kommer ut i naturen. Du kan även lägga ut en presenning under båten för att samla upp stänket då du arbetar.

TESTRESULTAT

Finlands ledande båttidningar VENE och Kippari har testat Seaboost Powerbrush borsten. Testbåten var en Buster L som hade bottnet täckt med både havstulpaner och sjögräs i slutet på november. Båda tidningarna ger Powerbrush strålande vittsord och uppmanar läsarna att tänka över hur viktigt det är med rent båtbotten.

Bekanta dig med testresultaten här och kolla filmen som visar testbåten när den lyfts upp för granskning.

Kippari0116

VENE 12/2015