Nyckeln till prestation

En ren yta med låg friktion på båtbottnet är nyckeln till din båts prestation. Seaboost Overdrive är en ny generation av biosidfri bottenfärg. Overdrive är transparent, hydrofob (vattenavvisande) och hydrofil (vattenabsorberande). Detta resulterar i en unik amfifil antifouling bottenfärg, som dessutom är hård och tålig.

Overdrive fördelar:

  • låg friktion ger prestanda
  • det är svårt för organismen att fästa på ytan
  • mycket lätt att rengöra
  • rengör sig själv då du kör
  • hård och tålig för mekanisk rengöring som borstvättmaskiner och borstar
  • skyddar mot fukt och korrosion
  • 100% biocidfri ECO-produkt.
  • en lång service-intervall upp till 6 år

Du kan fritt borsta och tvätta Overdrive under säsongen utan att ytan tar skada, vilket i praktiken innebär att det inte heller kommer gifter och mikro-plaster ut i våra vatten. Färgens egenskaper lider inte heller då båten står uppe på land, i motsats till många andra bottenfärger.

Njut av din båts prestanda genom hela säsongen och därtill kan du sluta att årligen måla med giftfärg. Giftfärg är mycket destruktivt för naturen eftersom dom förorenar våra vatten med biocider som koppar och sink. Giftfärgernas funktion baserar sig till en stor del på den friktion som skapar erosion av både biocider och mikro-plaster. Dom är faktiskt också en av dom största källorna till mikroplaster, som kommer ut i våra vatten.

Overdrive var med 2013 då tyska miljöministeriet finansierade en omfattande studie var olika ytors funktion och trygghet i kombination med borsttvätt forskades. Overdrive var den ända ytan som gav ett gott tvättresultat och tålde dom 40 gånger i borsttvätt utan att ta skada.

Overdrive är godkänt av nordens ledande bortstvättar (BoatWasher Sweden och RentUnder/Drive in Boat Wash). Även Alutrack och Sonic Shield rekommenderar användning av Overdrive tillsammans med sina produkter. Overdrive är naturligt vis en ideal yta då du använder Seaboost Powerturf och Powerbrush.

Du kan beställa din nya båt målad med Overdrive av många handlare och även fabriker. Exempelvis Viggo Båtar som är kända för prestanda och kvalitet, bjuder på Overdrive direkt från fabriken.

Att måla biocidfritt kan vara en stor fördel eftersom det redan nu finns båtklubbar, båttvättar och områden var du inte får använda giftfärg. Denna trend och en stegvis utfasning av biocider kommer att fortsätta inom dom närmaste åren, med EU:s rekommendation till totalförbud år 2030 i horisonten.

Overdrive systemet omfattar:

Stripper för att ta bort gamla giftfärger

Primer till Overdrive som även skyddar mot fukt och korrosion

Overdrive Antifouling

Boat Washer

Målningstjänster med Overdrive

Overdrive måltjänster Finland

Medela oss om ni har erfarenheter med att måla med Overdrive i Finland och Sverige. För Sverige samlar vi kontaakter inför säsong 2020, som har målat med Overdrive och är villiga att bjuda på måltjänster såsom Seacat Marine AB på Ingarö +46 8 20 47 99

”Glad att ha seglat hela sommaren (fyra och en halv månad) med en 100% giftfri bottenmålning. Har testat att borsta ytan då och då och jag måste säga att det är en jättebra yta. Kolla hur lätt det är att rengöra skrovet (filmat den 15 oktober 2018 i Stockholms skärgård). Och det bästa… Jag behöver inte enligt SeaBoost måla bottnet under kommande 5-6 år. Vi får se hur det blir med den saken, men i alla fall är detta en mycket lovande start. Det känns helt enkelt underbart att färgen är bra för våra hav …. ”

Björn Bertoft / 100%sunwindwater

Så växer det vid Östersjön på olika ytor.

Leif Rosas / REDRIB Experience safari valde att måla med Seaboost Overdrive och blev överraskad.