*****

Olen onnellinen, että purjehdin koko kesän (neljä ja puoli kuukautta) 100% myrkyttömällä pinnoitteella.

”Olen onnellinen, että purjehdin koko kesän (neljä ja puoli kuukautta) 100% myrkyttömällä pinnoitteella. Kokeilin harjaamista ajoittain ja minun on sanottava, että tämä on erinomainen pinta. Huomaa, kuinka helppoa pohjan puhdistus on (kuvattu 15. lokakuuta 2018 Tukholman saaristossa). Ja mikä parasta… Minun ei SeaBoostin mukaan tarvitse maalata pohjaa uudelleen, kun vasta 5-6 vuoden kuluttua. Se jää nähtäväksi, mutta joka tapauksessa, tämä on hyvin lupaava alku. Tuntuu yksinkertaisesti niin hyvältä tietää, että pinnoite ei saastuta merta…. ”

Björn Bertoft / 100%sunwindwater

*****

Oma veneeni, Ryds 480 Twin, sijaitsee Ruotsissa Itämerellä Snäckvikenin lahdella.

Minulla on ollut Seaboost Powerturf veneen alla yhden kauden ja olen yllättynyt siitä, kuinka hyvin se suojaa merirokkoa vastaan. Kun otin veneen ja maton syksyllä ylös, veneen pohjassa oli vain muutama merirokko, vaikka pohja oli maalattu maalilla jossa ei ole biosideja torjumassa kasvustoa. Maton alla oli runsaasti merirokkoja, mutta ne oli helppo poistaa.

Ainoa ongelma, jonka olen kokenut maton kanssa, oli kiinnitys, jota jouduin säätämään muutaman kerran ennen, kun se oli kohdallaan ja toimi hyvin. Tänä vuonna aion käyttää jäätä hyväkseni ja kiinnitän maton jään päälle odottamaan kevättä.

Lars Dennemo

Kitos Lars, hyvä vinkki maton asennuksesta jään päälle, erityisesti telakoille jotka kiinnittävät asiakkaille useampia mattoja.

*****

Seaboost Overdrive testi Grödinge venekerholla

Jan Govelan on perehtynyt myrkyttömään eliönestoon ja luennoi venekerhoille aiheesta teemailloissa. Kaudella 2017 hän testasi Seaboost Overdrivellä maalattuna muovilevyllä, joka muodostaa vaalean pinnan Grödingen venekerholla. Verrokkipintana hän käytti levyä mustalla epoksimaalilla.

Tulos: Mustalle levylle muodostui voimakkaasti kasvustoa ja merirokkoa. Seaboost-levyllä oli ohut limakerros, joka oli helppo pyyhkiä sormella pois mutta ei lainkaan merirokkoa. Jan korostaa, että merirokon toukat ensisijaisesti kiinnittyvät tummille varjoisille alustoille. Tästä syystä ne myös suosivat tummia värisävyjä.

Testi osoittaa, että kasvuston kiinnittymiseen voi vaikuttaa ilman myrkkyjä valitsemalla sopivia helppohoitoisia pintoja ja vaalean värisävyn veneen pohjalle.

Seaboost Overdriven osalta koe näytti erittäin lupaavalta.

Jan Govelan

*****

”tulos oli putipuhdas”

MarinePro testasi Seaboost Powerturfia kauden 2017 aikana Renere Oslofjorden projektissa Norjassa, pitämällä 2/3 veneestä matolla ja 1/3 maton ulkopuolella vertauskuvan saamiseksi. Tulos oli putipuhdas, vaikka alueen raju kasvusto asettaa haasteita maton kellutusvoimalle.

Trond Stenslet / Marine Pro As

*****

”suosittelen lämpimästi Seaboost Overdrive pinnoitetta”

Keväällä 2017 maalasin veneeni Seaboost Overdrive pinnoitteella.

Minulla on yhteysveneenä Buster Cabin 150 hv moottorilla. Vene pidetään osan aikaa saaressa Alutrack venetelakalla. Overdrive pinnoitteella ja normaali kuormalla saavutan nyt 20 solmun nopeuden 3900 kierroksella kun aikaisemmin on tarvittu 4250 kierrosta. Veneen pohja on myös erittäin helppo pitää puhtaana ja lika lähtee pinnoitteesta kevyesti pyyhkimällä.

Suosittelen lämpimästi Seaboost Overdrive pinnoitetta veneen pohjaan.

Kari Sarkkinen / Alutrack Oy

Kolme kohtaa osoittaa minulle, että Seaboost Overdrive toimii paremmin kuin vahattu gelcoat pinta:

  1. kaksi solmua korkeampi huippunopeus kuin koskaan aikaisemmin
  2. parempi polttoainetaloudellisuus
  3. vene tuntuu eloisammalta ja nousee nopeammin plaaniin

Veneen mittareissa on luonnollisesti epätarkkuutta, mutta tämä riittää minulle – superpinta!

Leif Rosas / Redrib Experience

*****

”nopeus 115 hv moottorilla on noussut lähes 5 solmua”

Ostin Seaboostin pienellä “varauksella” Hgin venemessuilla 2016. Minulla on 5700 Finnmaster venevajassa Houtskärin saaristossa. Kesän aikana jo huomasin että max. nopeus alkoi kasvamaan viikkojen edetessä ja kun about heinäkuun ½ välissä nostin veneen ylös, en ollut uskoa silmiäni. Sen lisäksi että kaikki vanha, jo isoiksi läikiksi kalkkeutunut näkki oli täysin irronnut, vanha pohjamaalin pinta oli “kiillottunut” josta syystä nopeus 115 hv moottorilla on noussut lähes 5 solmua. Suosittelenkin varauksetta kaikille pienveneilijöille ko. Seaboost mattoa. Valokuvaa liitteenä, jossa näkyy miten pohja on hioitunut lähes lasipintaiseksi, peilimäisen liukkaaksi! Kuva on viime Marraskuulta 2016, kun nostin veneen talviteloille.

Kari Laihonen

*****

”harjaus toimi paljon paremmin kuin myrkkymaalaus”

Minulla on Seaboost Powerbrush nyt yhden kesän käytössä. Jätin myös myrkkyvärin pois Silver Eagle Cabin veneestäni. Edellisinä kesinä vene alkoi kuluttamaan merkittävästi enemmän polttoainetta jo elokuun loppupuolella ja syksyn loppuun mennessä kulutus oli 1,5-1,6 kertaista normaaliin verrattuna. Viime kesänä puhdistin veneen pohjan 4 kertaa laiturilta käsin (ensimmäisen kerran Juhannuksen jälkeisellä viikolla) ja en havainnut merkittävää lisäystä kulutuksessa loppukaudesta. Viimeisen ajon ennen nostoa vedin ohuen jään läpi, joten siitä johtuen pohja oli täysin puhdas enkä siis päässyt näkemään pohjaa pelkästään harjauksen jäljiltä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin harjaus toimi paljon paremmin kuin myrkkymaalaus ja en enää aio maalata pohjaa ollenkaan.

Harjan käyttö on helppoa ja noste pohjaa vasten sopiva kunhan jättää koko kanisterin ilmalla täytetyksi eikä laita sinne siis vettä ollenkaan. Ainoa pieni ”vika” on ollut siipimuttereiden löystyminen. En sitä aluksi havainnut kunnes yksi mutteri putosi pohjaan. Sen jälkeen olen aina harjauksen jälkeen kiristänyt mutterit.

Kaiken kaikkiaan olen siis erittäin tyytyväinen harjaan ja se on jo ensimmäisenä kesänä maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin. Myös isäni siirtyy nyt käyttämään harjausta pohjan puhtaanapidossa ja jättää myrkyt pois. Myös yksi mökkinaapuri kävi viime kesänä harjaa kokeilemassa ja oli ainakin aikeissa ostaa sellaisen myös itselleen.

Kiitoksia hyvästä tuotteesta!

Antti Mansner

PS. tämän palaute johti suoraan parannukseen, jossa siipimuttereiden alle lisätään jousibrickat estämään näiden löystymisen.

*****

”rantaantuminen on selvästi helpompaa”

Olen käyttänyt nyt kaksi kautta Seaboost mattoa hyvin kokemuksin. Veneilen Saaristomeren sisäosissa Paraisilla ja veneen pohja on pysynyt ihan puhtaana molemmat avovesikaudet. Maton päälle on myös helppo rantautua vaikeissakin tuuliolosuhteissa eli rantautuminen on selvästi helpompaa, kun ilman mattoa.

Juha Kääriä

*****

”Itse asiassa oli ensimmäistä kertaa, kun vene kulki yli 34 solmua”

Hankin Powerbrush harjan viime kaudella ja se toimi todella hyvin! Vielä lokakuussa, veneen huippunopeus oli sama kuin keväällä kun pohja oli täysin puhdas.

Itse asiassa oli ensimmäistä kertaa, kun vene kulki yli 34 solmua gps:n mukaan niiden kymmenen vuoden aikana, kun vene on ollut minulla (Silver Hawk + Mercury 80). Muutama kymmenesosaa sinne tai tänne on tietenkin vaille käytännön merkitystä. Tämä osoittaa kuitenkin, että pohja oli hyvin puhdas vielä lokakuussa, oltuaan meressä huhtikuusta lähtien.

Ainoa huomautus mikä minulla on, koskee vesirajan puhdistukseen tarkoitettua harjaa, jota on kömpelö käyttää, kun painopiste on toisessa päässä. Tämä näyttää kuitenkin korjautuneen myöhemmässä versiossa jossa varsi voidaan purkaa kahteen osaan.

Christian Schubert