Powerturfin käyttäjänä kannat vastuuta ympäristöstäsi ja nautit veneilystä uudella tavalla. Haluamme sinun tiedostavan, että tuotteeseen on valittu vain laadukkaimmat mahdolliset materiaalit ja komponentit parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Materiaalivalinnoissa on kiinnitetty huomiota toimivuuteen, kestävyyteen ja kotimaisuuteen.

Kiitos kun valitsit SeaBoost Powerturfin!

YLEISET HUOMIOITAVAT ASIAT

Millaiselle veneelle tuote soveltuu?

Tuote soveltuu pohjaltaan V-mallisiin veneisiin, joissa ei ole köliä ja joissa on vetolaite tai perämoottori. Huomioitavaa on myös, että veneen pohjassa/peräpeilissä olevien antureiden (kuten nopeus ja syvyys) mahdollisesta vahingoittumisesta emme vastaa. Anturit tulisi sijoittaa tai säätää sellaiselle korkeudelle etteivät ne pääse vaurioitumaan.

Lasikuitu- ja merialumiiniveneen pohja tulee suojata kaksikomponentti epoxi primerilla. Varmista kuitenkin maalin valmistajan käyttöohjeista, että valitsemasi maali soveltuu juuri sinun veneesi materiaalille. Tarkkaile myös maalikerroksen kuntoa vuosittain.

HUOM! Asennuksen yhteydessä ja myös kauden aikana on tärkeä varmistaa että kaikki ruuvit ovat riittävän kireällä ja näin reilusti harjasmaton suojissa.

Millaiseen laituriin tuotteen voi kiinnittää?

Parhaiten tuote soveltuu laitureihin, joissa on puomit molemmin puolin venettä. Tällaisiin laitureihin Seaboost Powerturf on erittäin helppo kiinnittää tukevasti puomien väliin ja kelluvat puomit pysyvät veneeseen nähden aina samassa tasossa.

Myös kiinnitys poijuihin, paaluihin, ankkuroimalla pohjaan ja kiinteisiin laiturirakenteisiin on mahdollista, mutta vaatii veneen ja Powerturfin kiinnitykseltä enemmän. Lisäksi on seurattava myös veden korkeuden vaihteluja ja tarvittaessa korjattava kiinnitystä sopivaksi. On tärkeää että sekä harjasmatto että vene saadaan perästä kiinnitetty tukevasti kahdesta pisteestä.

Mitä tuote kestää?

Oikein käytettynä tuote kestää joustavan rakenteensa ansiosta hyvin normaaleissa kiinnitysolosuhteissa. Hyvänä ohjenuorana sopivista kiinnitysolosuhteista voi pitää satamaa, jossa myös veneen säilytys onnistuu ilman ongelmia joka kelillä.

Veneen omistajana olet kuitenkin viime kädessä vastuussa mahdollisista vahingoista, koska tunnet parhaiten oman satamasi olosuhteet.

Minkä mittainen minun Powerturfini tulisi olla?

Kun valitset itsellesi sopivan mittaisen kokonaisuuden, sinun pitää tietää veneesi leveys mitattuna vesirajasta V-pohjan alta toisen puolen vesirajaan. Tähän mittaan lisätään vielä ylimenoa (suositus yhteensä vähintään S=20 cm, M=30 cm ja L=40 cm) ja tämän perusteella valitaan lohkolle riittävä leveys (S, M tai L).

Pituus määräytyy veneen vesilinjan pituuden mukaan. Keulaosa veneestä kulkee koko maton yli sekä rantautuessa että lähdettäessä, jolloin keula saa osakseen eniten harjausta. Tästä syystä on mahdollista valita myös vesilinjaa lyhyempi kokonaisuus, mikäli veneen käyttö on säännöllistä. M ja L kooille suosittelemme keula- ja peräosien lisäksi vähintään yhtä jatko-osaa, jotta ajo matolle olisi vakaata. Huomioi mitassa myös veneesi mahdolliset trimmitasot.

Mikäli Powerturf kiinnitetään ankkuroimalla tai kiinteeseen (ei kelluvaan) laiturirakenteeseen, voi olla edullista valita astetta leveämpi kokonaisuus, jolloin on enemmän pelivaraa kiinnityksessä ja rantautumisessa.

Miten Powerturf toimii?

Powerturf on hyödyllisyysmallisuojattu kelluva harjasmatto. Teho perustuu kitkaan, joka syntyy kun ajat matolle tai pois matolta. Lisäksi tuuli ja virtaukset synnyttävät liikettä, joka hieroo veneen pohjaa harjasmattoa vastaan myös kun vene on ankkuroituna.

Powerturf pitää puhtaana pohjan kriittiset pinnat, jotka ovat kosketuksessa kelluvaan harjasmattoon, mutta ei puhdista veneen peräpeiliä. Peräpeiliin kiinnittyvä kasvillisuus on lähinnä kosmeettinen haitta, jonka voit puhdistaa harjaamalla ilman, että nostat veneen. Myrkkymaalin käyttöä emme suosittele ympäristösyistä lainkaan.

Esimerkkejä SeaBoost Powerturf kiinnitys vaihtoehdoista

KÄYTTÖ JA HUOLTO

Kiinnitä Powerturf paikalleen siten, että se pysyy hyvin paikallaan, aja vene varovasti harjasmatolle. Powerturf ja vene on kiinnitetty oikein kun harjasmaton takareunasta näkyy veneen perässä enintään 5 cm. Kun kyseessä on vene, jossa on trimmitasot, pitää maton takareuna olla trimmilevyjen takareunan tasalla. Varmista vielä erikseen, että maton takareuna pysyy vaakatasossa ja että se ei pääse nousemaan peräpeilin tai trimmitasojen taakse. Huolehdi myös, että vene on kiinnitetty tukevasti ja pysyy paikallaan harjasmaton päällä.

Mikäli vene ajetaan vahingossa liian pitkälle matolle ja maton takareuna taittuu ylös, voivat veneen peräpeilissä ja trimmitasoissa olevat terävät reunat vaurioittaa ja repiä mattoa. Jos ajat liian pitkälle, peruuta tai työnnä vene varovaisesti taaksepäin ja tarvittaessa auta työntämällä maton takareunaa esim. melalla vaakasuoraksi. Varo kuitenkin melan käyttöä potkurin lähettyvillä. Älä missään olosuhteissa työnnä maton takareunaa kun moottori on käynnissä. Tämä saattaa johtaa vakavaan loukkaantumiseen ja moottorin vaurioitumiseen. Älä myöskään käytä voimaa, kun peruutat veneen matolta.

Kun saavut rantaan, aja rauhallisesti matolle tasaisella kaasulla Seuraa rantautuessa kiintopisteitä, jotta tiedät mihin kohtaan vene pysäytetään ja kiinnitä tämän jälkeen veneen köydet. Kun lähdet satamasta, irrota köydet ja peruuta ulos. Vene kuuluu liukua harjasmatolla hallitulla kaasun käytöllä, joten älä käytä tarpeetonta voimaa joka saattaa vaurioittaa harjasmattoa.

Talveksi nosta Powerturf keula edellä vesiltä. Irrota lohko kerrallaan sitä mukaa kun nosto etenee. Näin vältyt yhden raskaan kokonaisuuden käsittelyltä. Koekäytössä Powerturf on säilynyt talven vesillä ongelmitta aisojen välissä, paikassa jossa jäät eivät pääse liikkumaan. Emme kuitenkaan vastaa vaurioista, kuten tuotteen repeytymisestä, joten emme suosittele sen jättämistä vesille talveksi.

Lohkojen alapintoihin kerääntyy kauden aikana kasvillisuutta, joka lähtee pois esimerkiksi laudan kappaleella kaapimalla ja harjaamalla. Tämän jälkeen pinnat huuhdellaan. Käytön kannalta on riittävää, että suurimmat kerrostumat poistetaan Powerturfin pohjasta. Älä käytä pesuvaiheessa painepesuria, kemikaaleja tai voimaa, jotka voivat vaurioittaa solumuovia.

Varastoi Powerturf niin, ettei solumuovi ole puristuksissa raskaiden esineiden alla. Parhaiten lohkot säilyvät solumuovipuoli ulospäin keskeltä kahtia taitettuna ”levyinä” päällekkäin pinottuna.

Tuotteen arvioitu käyttöikä on n. 8 vuotta. Huolellinen käsittely ja suojaaminen säilytyksen aikana turhalta UV-valolta vaikuttavat tuotteen käyttöikään.

Tarkasta harjasmaton kunto vuosittain vetämällä pihdeillä harjaksista. Kun huomaat että harjakset irtoavat helposti, on aika asianmukaisesti kierrättää ja hävittää vanha tuote ja hankkia uusi Powerturf, jotta muovia ei pääse luontoon. Powverturf harjasmatto ja solumuovi ovat tavallista energiajätettä ja kaikki metalliosat voit laittaa pienmetallikeräykseen. Ainoastaan muoviset nauhakujat ovat sekajätettä.

HUOM! Huonokuntoinen matto ei suojaa ruuvinkantoja joutumasta kosketukseen veneen rungon kanssa, mikä saattaa vahingoittaa veneen rungon pintoja.

TAKUU

Powerturf harjasmatolla on kahden vuoden takuu joka kattaa materiaali ja valmistusvirheet. Takuu ei kata virheellisestä käytöstä johtuvia vaurioita kuten esimerkiksi repeytymiä. Takuun liittyvissä asioissa pyydämme että olet yhteydessä myyjäliikkeeseen.

Ennen tilausta on tärkeää, että tutustut ohjeisiin jotta voit varmistaa tuotteen soveltuvuuden käyttöösi ja suunnitella sinulle parhaiten soveltuvan kokonaisuuden.

  Lisätietoja saat myös meiltä ja jälleenmyyjiltä. Kts. Yhteystiedot